Home

Sluiting van het opvangcentrum van Fedasil in Theux

06/04/2021
De eigenaar van camping Polleur in Theux liet aan Fedasil weten dat hij het domein opnieuw wil gebruiken voor het toeristisch zomerseizoen.

Fedasil maakt sinds november 2019 gebruik van camping Polleur in Theux (Luik). Het centrum opende toen als gevolg van een gebrek aan opvangplaatsen.

De site in Theux werd eerder al eens gebruikt door Caritas International, tijdens de opvangcrisis in 2015. Momenteel verblijven er 224 asielzoekers in Theux in verschillende bungalows op de camping.

Toeristisch seizoen

De privé-eigenaar deelde begin april mee aan Fedasil dat hij de huurovereenkomst wenst stop te zetten. Hij wil de site opnieuw gebruiken voor vakantieverhuur. De camping moet op 18 juni weer worden overgedragen aan de eigenaar.

Fedasil maakt nu een planning om de bezetting van het opvangcentrum geleidelijk aan af te bouwen en de bewoners naar een ander centrum over te brengen. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de kinderen, die elders naar school zullen gaan.

Voor de veertig personeelsleden van het opvangcentrum in Theux is dit uiteraard geen goed nieuws. Fedasil kon altijd rekenen op het geëngageerde en enthousiaste team, dat zeer geïntegreerd was in het lokale netwerk. De directie van Fedasil zal binnenkort een overleg organiseren met het personeel.