Home

Opvangcentra

België telt zo'n 80 opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming, goed voor 3/4 van de capaciteit van het totale opvangnetwerk. De andere plaatsen zijn individuele opvangplaatsen, georganiseerd door OCMW's en ngo's.

Naast de 29 federale centra van Fedasil, zijn er ook open opvangcentra die worden beheerd door partners. De opvang in de centra van de partners verloopt volgens dezelfde principes: de bewoners hebben toegang tot materiële hulp, sociale en praktische begeleiding, medische diensten, activiteiten, vormingen...

De centra liggen verspreid over heel België (zie kaart hieronder). Klik hier voor een lijst van de opvangcentra. 

  • Fedasil
  • Partners

Onze opvangcentra

Het opvangcentrum in Arendonk is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Bovigny est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Broechem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Het aanmeldcentrum is een uniek aanmeldpunt voor verzoeken om internationale bescherming in België.
Le centre d'accueil de Charleroi est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Le centre d'accueil de Couvin est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Deurne is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Florennes est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Gent is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.