Home

Buddy's

Word buddy!

Wat doet een buddy?

Als buddy trekt u er regelmatig op uit met één van de bewoners van onze opvangcentra. Een wandeling in de buurt, samen eten maken, een sportieve activiteit of gewoon een goede babbel … Deze informele en vriendschappelijke ontmoetingen dragen bij aan de integratie van asielzoekers in de lokale gemeenschap. Het vormen bovendien uitstekende momenten om de Nederlandse taal te oefenen.

Buddy’s aan het woord

Generic placeholder image

Peter, buddy van Filmon

Generic placeholder image

Sandrine en Alexandre buddy’s van Warda en Sara

Generic placeholder image

Sien, buddy van Mibrak

"Om de twee weken spreken Peter en Filmon samen af, meestal voor een fietstocht of wandeling. “Ik ben bijna dubbel zo oud als Filmon, maar het contact verloopt heel vlot. We praten over de meest uiteenlopende dingen en lachen veel samen. Ik merk dat Filmon ervan geniet om af en toe iets helemaal anders te doen en even weg te zijn uit de context van het opvangcentrum.”

Lees meer

“Het is leuk om hen te tonen hoe we leven. Het zal hen later ook helpen om zich te integreren in ons land. Het is een echte uitwisseling. Wij krijgen op onze beurt een open blik op de wereld en op diversiteit. Uiteindelijk krijgen we zeker evenveel voor terug. Sara en Warda zijn deel gaan uitmaken van de familie.”

Lees meer

“Het startte met een intercultureel project voor school. Ik wist dat ze in het opvangcentrum van Kapellen buddy’s zochten. Voor onze eerste ontmoeting had ik wel veel stress, maar de begeleiding was erg goed.” Ondertussen is Sien (21 jaar) al sinds januari buddy van Mibrak (17 jaar), een niet-begeleid minderjarig meisje uit Eritrea.

Lees meer

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Bent u 18 en spreekt u vlot Nederlands? Kan u minstens 1x per maand tijd vrijmaken om samen een activiteit te doen? Dan kan u ook buddy worden. Bij interesse kan u onderaan deze pagina vrijblijvend uw naam en contactgegevens achterlaten. Een van de opvangcentra zal contact opnemen om meer informatie te geven of uw kandidatuur verder te bekijken.

Op basis van uw profiel doen we een matching met een van de bewoners van het opvangcentrum. Kort daarna neemt het centrum contact met u op om een eerste kennismaking in te plannen. Deze eerste ontmoeting gaat door in het opvangcentrum in aanwezigheid van een begeleider. Als het na deze ontmoeting klikt, en jullie besluiten om door te gaan, kunnen jullie zelf afspraken maken voor een volgende bijeenkomst.

Het centrum zal – zeker in het begin – regelmatig aftoetsen of alles goed verloopt en of er nog vragen zijn. Er is een vaste contactpersoon waarbij de buddy steeds terechtkan met vragen.

 

 

Geïnteresseerd?

Vul hieronder uw naam en contactgegevens in en wij nemen snel contact op.

Door op "Contacteer mij" te klikken, geeft u aan dat u akkoord gaat met het gebruik van uw persoonsgegevens door Fedasil in het kader van het buddyprogramma. Zie ons privacybeleid.