Home

Samenwerking tussen Fedasil en Forem

30/08/2017
Fedasil en le Forem ondertekenden een samenwerkingsakkoord in aanwezigheid van staatssecretaris Theo Francken en Waals minister Pierre-Yves Jeholet.

Op dinsdag 29 augustus ondertekenden Fedasil en le Forem een samenwerkingsakkoord dat het voor asielzoekers makkelijker moet maken om toegang te krijgen tot opleidingen en werk in Wallonië.De ondertekening vond plaats in het opvangcentrum van Rixensart, ook de pers was uitgenodigd.

Dankzij deze nieuwe samenwerking zullen er informatiesessies over de werking van Le Form en de arbeidsmarkt georganiseerd worden op maat van de bewoners in de opvangcentra. Asielzoekers zullen ook beter begeleid worden: le Forem zal hen helpen bij de inschrijving, bij het identificeren van hun competenties en bij het zoeken naar een job.

Voor Theo Francken is deze samenwerking met Wallonië een belangrijke stap, want “werk hebben is een cruciaal element voor een geslaagde integratie in onze maatschappij.” Deze samenwerking is een vervolg op de samenwerking tussen Fedasil en de VDAB.

Delphine, bewoonster van Rixensart
Voor de komst van de minister kregen de journalisten de kans om te spreken met bewoonster Delphine. Deze jonge mama komt uit Benin en verblijft bijna één jaar in België. Zij verwacht veel van deze samenwerking. “Ik hoop dat ik mij zal kunnen inschrijven voor een opleiding tot zorgkundige. Ik zorg graag voor mensen en wil dit beroep met veel liefde uitoefenen.”