Home

Steenokkerzeel

11.01.2024
Op 26 januari 2024 mogen we auteur Ish Ait Hamou verwelkomen voor een lezing.
04.12.2023
Op donderdag 14 december organiseert het centrum een filmavond in CC De Corren Om 19 u start de voorstelling. Iedereen is...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het OOC Steenokkerzeel is één van de observatie- en oriëntatiecentra voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in België. Er is plaats voor 50 tot 80 jongeren. Het centrum biedt een eerste opvang aan buitenlandse minderjarigen die zonder familie in ons land toekomen. Na enkele weken observatie worden de jongeren doorgestuurd naar een geschikte opvangplaats in een andere structuur.

Ongeveer 35 personeelsleden staan in voor de goede werking. Het centrum voorziet niet enkel in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische, medische en psychologische bijstand.

Buurtinitiatieven

Het centrum organiseert op regelmatige basis activiteiten die toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook werken we samen met organisaties en verenigingen uit de buurt. Op die manier willen we het centrum optimaal integreren in de omgeving.  Via nieuwsbrieven informeren we de buurt over activiteiten. Buurtwerker Joris Uyttendaele staat in voor de contacten met de buurt, het opvolgen van alle vragen of eventuele klachten.

Nieuwsgierig naar het leven in het opvangcentrum?

Regelmatig komen er scholen en verenigingen uit de buurt op bezoek. Zij krijgen een rondleiding en kunnen kennismaken met de werking van het opvangcentrum.  Zit u met vragen over het opvangcentrum, of hebt u interesse om eens een kijkje te komen nemen? Stuur ons gerust een mail en wij nemen contact met u op.

Vrijwilligers & stagiairs

Het centrum kan rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Zij helpen bij de organisatie en begeleiding van groepsactiviteiten, ze geven taal- en computerlessen, en bieden ondersteuning bij sportieve en culturele activiteiten. Ook interesse om af en toe een handje te helpen? Contacteer ons dan. Wilt u graag een stage lopen in het opvangcentrum? Stuur uw aanvraag per mail naar ons door.

Giften

Hebt u nog kleding, schoenen of andere spullen liggen, het centrum is altijd op zoek naar materiaal voor de bewoners. Neem eerst even contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke van deze spullen we op dat moment goed kunnen gebruiken.

Contact

Opvangcentrum Steenokkerzeel
Keizerinlaan 2
1820 Steenokkerzeel
T 02 755 23 60
info.steenokkerzeel@fedasil.be
Facebook: Fedasil Steenokkerzeel