Home

Schaarbeek

03.10.2023
Het nieuwe opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarige asielzoekers van Fedasil Schaarbeek ontvangt scholen en verenigingen...
29.09.2023
Buddy’s zijn personen die er af en toe op uit trekken met een van onze jongeren. Bruno, Maxim en Louise vertellen over deze...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Fedasil nam op 2 mei 2023 het voormalig hotel 'Lambermont 322' in Schaarbeek over om er opvangplaatsen in te richten voor niet-begeleide minderjarigen. De site biedt plaats voor zeventig jongeren die worden. Deze jongeren gaan naar school in regio Brussel.

Een team van 40 professionele medewerkers staat in voor de begeleiding: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand.

In Schaarbeek worden enkel niet-begeleide minderjarigen opgevangen, geen volwassen bewoners. Het gaat hoofdzakelijk om jongens, tussen 14 en 18 jaar, die in ons land toekomen zonder ouders of een voogd.

Contact

Fedasil Schaarbeek
Lambermontlaan 322
1030 Schaarbeek
info.schaarbeek@fedasil.be 
T: 02 226 02 20