Home

LGBTIQ+ welkom

14/01/2021
Ontdek hier een mooie getuigenis van een tevreden bewoner.

Enkele dagen geleden ontvingen we een hartverwarmend privéberichtje dat we graag met jullie delen. Om ieders privacy te waarborgen, hebben we de voornamen aangepast.

Een Belgische politieagent begeleidde zijn Marokkaanse vriend Elias, die hier in België internationale bescherming wou aanvragen, naar Dispatching. Elias verblijft nu in een opvangcentrum van Fedasil.  

De agent stuurt ons de volgende boodschap : « Ik ben erg trots op mijn land, dat met zoveel respect, vriendelijkheid en professionaliteit kandidaat vluchtelingen onthaalt. Voor Elias en mezelf was het een mooie ervaring. Elias vertelde me dat hij in zijn eigen land nooit zo goed werd behandeld door overheidspersoneel. »

Elias was namelijk zelf een politieman in Marokko. Toen zijn geaardheid aan het licht kwam, werd hij ontslagen en één jaar opgesloten in de gevangenis. Hij werd bedreigd en na zijn vrijlating probeerde één van zijn ex-collega’s hem zelfs omver te rijden.

Dit soort getuigenissen toont aan hoe zinvol ons werk is. Een applaus voor alle collega’s die werken volgens de waarden van Fedasil : een waardige opvang voor iedereen, zonder discriminatie.