Home

Getuigenissen van onze buddy’s

29/09/2023
Buddy’s zijn personen die er af en toe op uit trekken met een van onze jongeren. Bruno, Maxim en Louise vertellen over deze ontmoetingen, die erg waardevol zijn voor onze jonge bewoners.

Via matching op basis van gedeelde interesses, kregen Bruno, Maxim en Louise een minderjarige uit ons centrum toegewezen. Ze spreken regelmatig af voor een ontspannen activiteit buiten het opvangcentrum, dit met het oog op fijne en nuttige contacten die kunnen bijdragen aan het welzijn en de integratie.

Bruno, onze allereerste buddy

“Buddy zijn betekent voor mij meer dan een vrijwillig engagement. Het is een positieve ervaring waaruit ik veel zingeving haal. Door de activiteiten die we samen doen, leert de jongen de Belgische maatschappij beter kennen. Het is voor mij een verrijkende ervaring om in contact te zijn met iemand uit een ander werelddeel. Het gevoel dat ik een verschil kan maken voor deze jongen en de dankbaarheid die je terugkrijgt hebben me des te meer gemotiveerd om mij op job vlak te heroriënteren naar de sociale sector”

Koppel Maxim en Louise

“Via een vriendin kwamen we in contact met het opvangcentrum en ontdekten we het bestaan van het ‘buddyschap’. Na een verhelderend kennismakingsgesprek wisten we direct dat we een rol willen spelen in het leven van deze jongens.

Tijdens onze eerste ontmoeting klikte het meteen met deze twee gemotiveerde, sportieve en vriendelijke jongens. Een week later, was onze eerste activiteit. Er werd veel gelachen tijdens het voetballen, zwemmen en koken. We waren allemaal dankbaar om ons zo snel bij elkaar thuis te voelen.

We realiseerden ons dat we bevoorrecht zijn om in een warme omgeving te zijn opgegroeid en zonder veel zorgen door het leven te gaan. Sommige jongeren hebben minder geluk en zijn op zoek naar een betere toekomst. Daarom zijn we dankbaar dat we hierbij een beetje kunnen helpen.”

Ook interesse om buddy te worden, surf dan naar www.fedasil.be/nl/buddy of stuur een e-mail naar veerle.mertens@fedasil.be.