Home

Lommel

20.02.2019
Sinds het opvangcentrum Parelstrand de deuren opende, ontvingen wij enorm veel kleding en materiaal van buurtbewoners. Bedankt!
18.12.2018
Fedasil opent deze week een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers in Lommel om tijdens de kerstperiode gezinnen met kinderen...

Nieuwsbrief Lommel

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Lommel is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Net zoals in 2016, is het centrum opnieuw geopend voor een tijdelijke periode. 

Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan ongeveer 500 verzoekers. Het centrum is gesitueerd op het domein Parelstrand in Lommel en vangt voornamelijk families met kinderen op. 

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren…. Het tijdelijke opvangcentrum van Lommel is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers 

Het centrum is nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor het bedelen van kleding, de Nederlandse taallessen, de huiswerkbegeleiding, de kinderopvang en -animatie. Interesse om een handje te komen helpen? Contacteer ons dan via info.lommel@fedasil.be 

Giften

Wij hebben de afgelopen weken enorm veel giften uit de buurt ontvangen. Bedankt voor jullie vrijgevigheid! Momenteel zijn we volop bezig met het sorteren en verwerken van deze kleding. Van zodra we nieuwe spullen nodig hebben, publiceren we een nieuwe oproep.  

Contact

Opvangcentrum Lommel
Boskantstraat 34
3920 Lommel
info.lommel@fedasil.be 
T: 0470 93 15 85