Home

Lommel

14.07.2020
De afbouw van het tijdelijk centrum in Lommel is gestart. Tegen eind augustus zullen de bewoners verhuizen.
26.03.2020
De opvangcentra in Limburg sluiten vanaf vrijdag elke avond om 18u de deuren. Dat geldt ook voor Fedasil Lommel.

Nieuwsbrief Lommel

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Corona: zoals elk opvangcentrum in ons land, neemt ook het opvangcentrum van Lommel verregaande maatregelen voor preventie en hygiëne, zowel voor de bewoners als voor het personeel. Onderstaande info over buurtinitiatieven en bezoeken, is dan ook tijdelijk niet van toepassing. Lees meer.

Over het centrum

Het opvangcentrum in Lommel is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Net zoals in 2016, is het centrum opnieuw geopend voor een tijdelijke periode. 

Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan ongeveer 950 verzoekers. Het centrum is gesitueerd op het domein Parelstrand in Lommel en vangt voornamelijk families met kinderen op. 

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren…. Het tijdelijke opvangcentrum van Lommel is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers 

Interesse om een handje te komen helpen? Contacteer ons dan via info.lommel@fedasil.be 

Giften

Wij hebben de afgelopen weken enorm veel giften uit de buurt ontvangen. Bedankt voor jullie vrijgevigheid! Je kan steeds op Facebook (Fedasil Lommel) kijken voor de laatste info.  

Contact

Opvangcentrum Lommel
Luikersteenweg 313
3920 Lommel
info.lommel@fedasil.be 
T: 0470 93 15 85