Home

Gent

22.06.2021
Op 20 juni staan we over de hele wereld stil bij de 80 miljoen mensen op de vlucht. In Gent sloegen meerdere partners de handen...
03.06.2021
Pop-up restaurant voor Dag van de Buren

Nieuwsbrief Gent

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Corona: zoals elk opvangcentrum in ons land, neemt ook het opvangcentrum van Gent verregaande maatregelen voor preventie en hygiëne, zowel voor de bewoners als voor het personeel. Onderstaande info over buurtinitiatieven en bezoeken zal dan ook aangepast worden in functie van de gezondheidssituatie in het centrum. Lees meer.

Over het centrum

Fedasil opende in het voorjaar van 2020 een tijdelijk opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Gent.

Doordat er meer personen in de opvang verblijven, diende Fedasil de afgelopen maanden zijn opvangcapaciteit te vergroten. Fedasil opende daarom een tijdelijk opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in de haven van Gent. De opvang gebeurt in een ‘ponton’, een drijvende opvangstructuur die ligt aan de Rigakaai. De opening van dit centrum gebeurde in nauw overleg met de betrokken stadsdiensten.

250 plaatsen, 40 werknemers

In het opvangcentrum van Gent staat een ervaren team van professionele medewerkers in voor de begeleiding van de bewoners. Het opvangcentrum kan plaats bieden aan maximum 250 personen.  Tijdens de asielcrisis van 2015 werd het centrum al een keer uitgebaat door een privépartner. Deze keer beheert Fedasil het opvangcentrum zelf.

Open opvangcentrum

Het tijdelijke opvangcentrum in Gent is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentra waar verzoekers om internationale bescherming onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming. 

Contact

Opvangcentrum Gent (Reno)
Rigakaai
9000 Gent
info.gent@fedasil.be 
T: +32 9 396 44 10