Home

Machelen

26.01.2024
Amir is student communicatie en doet dit jaar zijn stage in ons centrum. Elke woensdag loopt hij mee met een andere dienst binnen...
13.11.2023
Amir is student communicatie en doet dit jaar zijn stage in ons centrum. Elke woensdag loopt hij mee met een andere dienst binnen...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Machelen is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentra waar verzoekers om internationale bescherming onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Het centrum bevindt zich in het voormalige Parker Hotel in Machelen sinds augustus 2022 en biedt plaats aan maximaal 392 bewoners met diverse profielen (alleenstaanden, gezinnen met kinderen en niet-begeleide minderjarigen).

Een team van ongeveer 65 professionele medewerkers staat in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), verzoekers om internationale bescherming krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum verschillende activiteiten en opleidingen, zodat de bewoners hun tijd hier nuttig kunnen besteden.

Buurtinitiatieven

Het centrum organiseert op regelmatige basis activiteiten die toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook werken we samen met organisaties en verenigingen uit de buurt. Op die manier willen we het centrum optimaal integreren in de omgeving en zo mogelijk ontmoetingen creëren tussen mensen binnen en buiten ons centrum. Via nieuwsbrieven en onze facebookpagina informeren we de buurt over activiteiten. Onze buurtwerkers Elias, Mieke en Amber zorgen voor de contacten met de buurt, het opvolgen van alle vragen of eventuele klachten.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn altijd welkom in ons centrum! En niet alleen om onze diensten en projecten een duwtje in de rug te geven maar ook om hun eigen passies met bewoners te komen delen of eigen projecten op te zetten.

Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met onze huiswerkklas. Naast onze huiswerkklas zijn we ook op zoek naar vrijwilligers voor het organiseren van activiteiten, het versterken van ons tuinteam, het begeleiden van bewoners naar werk of eigen huisvesting of het geven van Nederlandse les. Ook interesse om af en toe een handje te helpen? Neem dan zeker contact op via info.machelen@fedasil.be en volg onze Facebookpagina ‘Fedasil Machelen’

Stage

Wil je graag een stage lopen in het opvangcentrum? Stuur jouw aanvraag door naar ervaring.machelen@fedasil.be!
 

Nieuwsgierig naar het leven in het opvangcentrum?

Regelmatig komen er scholen en verenigingen uit de buurt op bezoek. Zij krijgen een rondleiding en kunnen kennismaken met de werking van het opvangcentrum. Voor kinderen en jongeren hebben we educatieve tools op maat. Zit je met vragen over het opvangcentrum of heb je interesse om eens een kijkje te komen nemen? Stuur ons gerust een mail en we nemen zo snel mogelijk contact op.  

 

Giften

Heb je nog kleding, boeken, reiskoffers en -tassen, rugzakken of ander materiaal liggen? Op onze facebookpagina kan je onze nodenlijst raadplegen. Neem graag eerst even contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke van deze spullen we kunnen gebruiken.

Contact

Fedasil Machelen
Bessenveldstraat 15
1831 Machelen (Diegem)
info.machelen@fedasil.be
Facebook : @FedasilMachelen
Tel: 02 737 66 00