Home

Dilbeek

18.10.2022
‘De zomervakantie is voorbij gevlogen’, zegt diensthoofd Charlotte op 31 augustus.
collega's gezocht
19.05.2022
De job is zeer gevarieerd, getuigen Muna en Luka, twee van onze sociale begeleiders.   

Nieuwsbrief Dilbeek

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Fedasil neemt in het voorjaar van 2022 de site van Minor Ndako in Dilbeek over om er opvangplaatsen in te richten voor niet-begeleide minderjarigen. De site (het oude CM-gebouw) biedt plaats voor 51 jongeren die worden ondergebracht in 3 leefgroepen. Deze jongeren zullen naar school gaan en deelnemen aan het vrijetijdsleven in Dilbeek. Fedasil ontving de eerste bewoners op woensdag 20 april, zij krijgen er materiële opvang (bed, bad, brood en begeleiding).

Een team van 30 professionele medewerkers zal instaan voor de begeleiding: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand.

In Dilbeek zullen enkel niet-begeleide minderjarigen worden opgevangen, geen volwassen bewoners. Het gaat hoofdzakelijk om jongens, tussen 15 en 18 jaar, die in ons land toekomen zonder ouders of een voogd. Af en toe zullen er ook jongeren onder de 15 jaar worden opgevangen. De meeste jongens zijn afkomstig uit Afghanistan, maar er zijn ook veel andere nationaliteiten. 

 

Contact

Opvangcentrum Dilbeek
Kattebroekstraat 199
1700 Dilbeek
T: 02 416 16 72
info.dilbeek@fedasil.be