Home

Dilbeek

15.12.2021
In het voorjaar van 2022 start Fedasil met de opvang van niet-begeleide minderjarigen in Dilbeek. Wij zetten enkele veelgestelde...

Nieuwsbrief Dilbeek

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Fedasil zal in het voorjaar van 2022 de site van Minor Ndako in Dilbeek overnemen en er opvangplaatsen inrichten voor niet-begeleide minderjarigen. De site (het oude CM-gebouw) biedt plaats voor 51 jongeren die zullen worden ondergebracht in 3 leefgroepen. Deze jongeren zullen naar school gaan en deelnemen aan het vrijetijdsleven in Dilbeek. Fedasil brengt de komende maanden alles in gereedheid om in de opvang (bed, bad, brood en begeleiding) te voorzien.

Een team van 30 professionele medewerkers zal instaan voor de begeleiding: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand.

In Dilbeek zullen enkel niet-begeleide minderjarigen worden opgevangen, geen volwassen bewoners. Het gaat hoofdzakelijk om jongens, tussen 15 en 18 jaar, die in ons land toekomen zonder ouders of een voogd. Af en toe zullen er ook jongeren onder de 15 jaar worden opgevangen. De meeste jongens zijn afkomstig uit Afghanistan, maar er zijn ook veel andere nationaliteiten. De eerste jongeren worden verwacht in het voorjaar van 2022, nadat enkele werken aan het gebouw zijn afgerond. 

 

Contact

Opvangcentrum Dilbeek
Kattebroekstraat 199
1700 Dilbeek
info.dilbeek@fedasil.be