Home

Dilbeek

23.10.2023
We zoeken sportschoenen en baskets voor onze jongens.
19.10.2023
De jongens die in ons centrum verblijven, hebben al heel wat meegemaakt. Net daarom is het zo belangrijk dat ze tijdens de zomer...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Fedasil nam in het voorjaar van 2022 de site van Minor Ndako in Dilbeek over om er opvangplaatsen in te richten voor niet-begeleide minderjarigen. De site (het oude CM-gebouw) biedt plaats voor 51 jongeren die worden ondergebracht in 3 leefgroepen. Deze jongeren gaan naar school en nemen deel aan het vrijetijdsleven in Dilbeek. Fedasil ontving de eerste bewoners op woensdag 20 april, zij krijgen er materiële opvang (bed, bad, brood en begeleiding).

Een team van 30 professionele medewerkers staat in voor de begeleiding: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand.

In Dilbeek worden enkel niet-begeleide minderjarigen opgevangen, geen volwassen bewoners. Het gaat hoofdzakelijk om jongens, tussen 15 en 18 jaar, die in ons land toekomen zonder ouders of een voogd. Af en toe komen er ook jongeren onder de 15 jaar toe. De meeste jongens zijn afkomstig uit Afghanistan, maar er zijn ook veel andere nationaliteiten. 

 

Contact

Opvangcentrum Dilbeek
Kattebroekstraat 199
1700 Dilbeek
T: 02 416 16 72
info.dilbeek@fedasil.be