Home

Deurne

02.04.2021
Begin maart ging de bib bij Fedasil weer open. Met de aangepaste corona-maatregelen kunnen de kinderen er komen rondneuzen en een...

Nieuwsbrief Deurne

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Corona: zoals elk opvangcentrum in ons land, neemt ook het opvangcentrum van  Deurne verregaande maatregelen voor preventie en hygiëne, zowel voor de bewoners als voor het personeel. Onderstaande info over buurtinitiatieven en bezoeken zal dan ook aangepast worden in functie van de gezondheidssituatie in het centrum. Lees meer.

Over het centrum

Het opvangcentrum in Deurne is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. 

Het tijdelijke opvangcentrum van Deurne, met ruimte voor 120 personen, biedt gespecialiseerde plaatsen voor andersvaliden en minder mobiele personen met hun familie.

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren….

Het tijdelijke opvangcentrum van Deurne is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers 

Interesse om een handje te komen helpen? Contacteer ons dan via info.deurne@fedasil.be 

Stages

Het opvangcentrum van Deurne heeft regelmatig stageplaatsen voor opvoeders, maatschappelijk werkers of andere sociale richtingen. Voor het schooljaar 2021-2022 zijn deze helaas allemaal volzet. 

Giften

Wij zijn steeds op zoek naar een aantal dingen. Je kan steeds op Facebook (Fedasil Deurne) kijken voor de laatste info.  

Contact

Opvangcentrum Deurne
Ergo-De Waellaan 32
2100 Deurne
T 03 376 13 00
info.deurne@fedasil.be
Facebook: Fedasil Deurne