Accueil

Machelen

04.08.2022
Op donderdag 4 augustus zijn de eerste bewoners in het opvangcentrum in Machelen toegekomen.
19.04.2022
Heb je zin om aan de slag te gaan als begeleider, logistiek medewerker, buurtwerker of coördinator? Wij zoeken collega's!

Nieuwsbrief Machelen

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Sinds begin augustus 2022 is Fedasil gestart met de opvang van asielzoekers in het voormalige Parker Hotel in Machelen – Diegem.

Het opvangcentrum in Machelen is, zoals alle centra van Fedasil,  een open opvangcentra waar verzoekers om internationale bescherming (asielzoekers) onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding kregen tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

De site van het Parker Hotel kan plaats bieden aan maximaal 392 bewoners, met diverse profielen (alleenstaanden, gezinnen en niet-begeleide minderjarigen).

Een team van ongeveer 65 professionele medewerkers zal instaan voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), verzoekers om internationale bescherming krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum verschillende activiteiten en opleidingen, zodat de bewoners hun tijd hier nuttig kunnen besteden.

Giften

Hebt u nog oude kleding, boeken, tassen of ander materiaal liggen? Wij zullen zeker op zoek gaan naar tweedehandsmateriaal voor de bewoners. Neem graag eerst even contact met ons op, zodat we verder kunnen afspreken.

Vrijwilligers

Op dit moment is het opvangcentrum nog volop bezig met het operationeel maken van alle opvangplaatsen. Van zodra deze werking goed van start is, zullen wij via de website en sociale media een oproep verspreiden voor vrijwilligers uit de buurt. Volg zeker onze Facebookpagina ‘Fedasil Machelen’ voor de laatste updates.

Contact

Fedasil Machelen
Bessenveldstraat 15
1831 Machelen (Diegem)
info.machelen@fedasil.be
Facebook : @FedasilMachelen