Accueil

Sport & spel

02/10/2019
Onze jonge bewoners zijn gek op sport!

In het centrum organiseren we dagelijks activiteiten voor onze jongeren. Om een zo breed mogelijk aanbod te creëren, nemen we ook regelmatig deel aan activiteiten van andere opvangcentra, verenigingen of partners.  Afgelopen zomer gingen met onze jongeren naar een sportdag in Limburg en maakten we onze opwachting op een voetbaltornooi van Rode Kruis.

Sporten met voogden

De sportdag ging door een Kiewit en was een initiatief van de vereniging van voogden in de provincie Limburg en Vlaams Brabant. De activiteiten werden begeleid door monitors van de sportdienst van de stad Hasselt.  Onze jongeren konden kiezen uit volgende activiteiten: touwenparcours, death ride, speleobox, waterparcours, enz. Voor veel van hen was dit een eerste kennismaking met deze sporten. Het werd een groot succes!

Voetbal

Het Franstalige Rode Kruis organiseerde een voetbalwedstrijd tussen de verschillende centra voor minderjarigen. Uit alle hoeken van het land kwamen er teams afgezakt voor dit toernooi. Ons centrum won de beker voor fair play. Naast voetbal werden er ook wedstrijden paddel, tennis en voetbal gehouden.

Samenwerkingen

Buiten deze activiteiten gaan we doorheen het jaar regelmatig in kleine groepjes zwemmen en hebben we een samenwerking met een voetbalclub en klimclub waar onze jongeren zich kunnen uitleven. Op die manier proberen we onze jongeren een brede waaier aan activiteiten aan te bieden.