Accueil

Opvang in jeugdverblijven

24/11/2023
Fedasil Poelkapelle stuurt opvang in Mesen en Heuvelland aan

Fedasil heeft te weinig plaatsen om alle asielzoekers die een verzoek om internationale bescherming komen registreren in België, op te vangen. Om iedereen die er recht op heeft een opvangplaats te kunnen bieden, is er dus nood aan bijkomende plaatsen. Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle heeft bijgevolg een oproep gelanceerd naar alle jeugdverblijven in Vlaanderen om noodopvang te organiseren. Momenteel kregen er zo al families opvang in jeugdcentra in Beersel, Waasmunster en Kinrooi. 

In dit kader werd er ook samen met De Lork in Heuvelland en Peace Village in Mesen voor gekozen om er tijdelijk families op te vangen. De sites zal plaats bieden aan maximaal 40 (Heuvelland) en 80 (Mesen) mensen. Zij verblijven er slechts heel kort, in afwachting van een definitieve plaats in het opvangnetwerk van Fedasil en zijn partners. 

De eerste bewoners worden eind november verwacht in De Lork en midden december in Mesen, de opvang loopt af eind januari/begin februari. De coördinatie van deze opvang gebeurt door ons opvangcentrum. 

We werken nauw samen met de betrokken diensten van de gemeente en de lokale politie voor een goede en veilige gang van zaken. Ons team van Poelkapelle is het eerste aanspreekpunt bij vragen van buren of de gemeente.