Accueil

Turkse keuken op het Cirkerie Festival

29/06/2022
Het Cirkerie festival, is het circusfestival dat afgelopen weekend voor de eerste keer georganiseerd werd in Zaventem. Van vrijdag 24 tot zondag 26 juni kon iedereen er terecht voor workshops, hapjes, muziek, animatie, ... Ook wij stonden zondag met ons standje op het festival voor een kookworkshop gegeven door enkele van onze bewoners. En of het lekker was.

Ook wij stonden zondag met ons standje op het festival voor een kookworkshop gegeven door enkele van onze bewoners. En of het lekker was.Van vrijdag 24 tot zondag 26 juni ging het Cirkerie festival voor de eerste keer door in het park Mariadal te Zaventem. Het beloofden drie dagen vol circus, workshops, hapjes en muziek te worden. En dat werd het ook.

Dankzij de mobiele keuken van Avansa Halle Vilvoorde en de integratiedienst Zaventem hadden we de gelegenheid om een kookworkshop te organiseren op zondag middag. De zoektocht naar kokende bewoners was niet moeilijk. In het opvangcentrum hebben bewoners namelijk niet de mogelijkheid om regelmatig zelf iets te koken. We hebben dan ook gemerkt dat alles met koken en eten enorm aanslaat.

Op zondag stond de kookworkshop in het teken van de Turkse keuken. Twee dames, wiens kookkunsten al wereldberoemd zijn in het centrum., kozen ervoor om twee gerechten te bereiden: Manti en Shamburek. Vergelijk het met een Turkse versie van ravioli en een Turkse versie van een calzone... De workshop was een succes! Zo'n 40 bezoekers namen deel aan de workshop en leerden (hopelijk) hoe ze deze twee overheerlijke en niet al te moeilijke recepten zelf kunnen maken. Zo’n 100 mensen kwamen zelf eens proeven.

Weet dat onze keuken koninginnen alvast enorm genoten hebben van de dag, hopelijk de bezoekers ook. We blikken bovendien al vooruit naar het kookboekje dat we samen met buurthuis Mozaïek maken en dat in het najaar uitkomt. Hierin zal je zelf heel wat recepten kunnen terugvinden zodat je op het gemakje thuis eens kan experimenteren.