Accueil

Wereldvluchtelingendag

20/06/2022
Samen met enkele partners organiseerden we een reuzepicknick met een live televisieshow

Op zondag 19 juni kon iedereen genieten van een enorme picknick en televisieshow in het kader van Wereldvluchtelingendag. We probeerden zoveel mogelijk nationaliteiten samen aan het picknicken te krijgen, en landden op maar liefst 38 verschillende nationaliteiten. Je kon zelf een lekker bordje meebrengen, of je kon aan heel democratische prijzen genieten van de wereldse keuken van De Kookploeg Gent, Taste of Home en de catering van Ali. Tegelijkertijd kon je ook gratis een rondje varen in de kano's van DOKano, of speeddaten in een taxifiets van TriVelo. Bar Bricolage voorzag verfrissing, en om lichaam en leden op te warmen kon je terecht bij de barista's van Komaf Koffie.

Naast de picknick, werd er ook een live televisieshow opgenomen, waar vluchtelingen en nieuwkomers in Gent hun verhaal konden vertellen. Dat gebeurde met een lach, met een traan, met dansen en zingen, met een krop in de keel. We willen nogmaals al onze interviewees enorm bedanken voor hun moed en hun verhaal.

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder al onze partners: SOI Gent, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, In-Gent vzw, DOKano, Trivelo, Cirq vzw, Komafkoffie en Bar Bricolage.

Alle foto's kan je zien op onze Facebook-pagina.