Accueil

Samen groeien, samen skaten

08/06/2022
Bij Fedasil Koksijde houden we van samenwerkingen. Sinds maart 2022 kwam er opnieuw zo’n bijzondere samenwerking tot stand en het project dat daaruit ontstond, willen met veel trots delen met jullie, onze buurtbewoners.

Skateistan, Kapow, Fedasil Koksijde = TOP

Fedasil Koksijde stapte in zee met Kapow en Skateistan. Kapow is een Belgische organisatie met drie grote pijlers: skate, kunst en muziek. Ze geven onder meer workshops en kampen aan jonge coole kids die willen leren skaten, ze houden zelfs speciale “girls only”-sessies. Die tweede klepper, Skateistan, is een internationale organisatie die haar wortels heeft in Aghanistan. Hun doel is om kinderen en jongeren kracht te geven, de middelen die ze daarvoor gebruiken: skate and create!

Op 6 maart organiseerden we samen met Kapow een Recruitment Day: na het aanschouwen van de meest indrukwekkende kunstjes van de skatecoaches, kregen alle kinderen en jongeren van het opvangcentrum de kans om zich in te schrijven voor het skateproject. Zoveel coolness liet bijna niemand onberoerd en de inschrijvingen volgden snel. Onder de deelnemers zien we zowel jongens als meisjes, jongere en oudere kinderen, een mengelmoes van nationaliteiten.

Creativiteit en blauwe plekken

Elke woensdag trekt deze jonge garde, onder begeleiding van onze fantastische vrijwilligers, naar de speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool van Koksijde of het lokale skatepark in Oostduinkerke. Daar volgen ze tweedelige sessies: het eerste uurtje leren ze de kneepjes van het skatevak van volleerde Kapow’ers, waarna ze een uurtje creatief aan de slag gaan. Een stripverhaal maken, skateboarden personaliseren en coole collages uit skateboekjes: ze deden het al allemaal. Elke woensdag zien we de groepen huiswaarts keren met een grote glimlach – en af toe een onvermijdelijke blauwe plek…