Accueil

Fedasil kookt in buurthuis Mozaïek

15/04/2022
Sinds enkele weken komt er op dinsdag steeds een bewoner van ons opvangcentrum koken in buurthuis Mozaïek in de Olmenstraat te Zaventem. Elke week stelt een bewoner zijn of haar gerecht voor uit het land van oorsprong. We zagen de buren alvast smullen de afgelopen weken.

Eind 2021 werden we overrompeld door het succes van ons kookboekje. We haalden niet alleen een mooi bedrag op voor De Warmste Week, voor de bewoners en de vrijwilliger die meewerkten aan het boekje was het de kroon op hun werk. Ons voornemen was om, nu de eerste ervaring er is, ook in 2022 aan een kookboekje te werken maar dan met een iets andere invulling. Op dat moment kwam buurthuis Mozaïek piepen. We kenden het buurthuis onder andere al omdat enkele van onze bewoners meegewerkt hebben aan de Mozaïek zetels die nu o.a. voor de deur staat in de Olmenstraat 75.

Tot voor kort konden buurtbewoners op dinsdag in het Buurthuis terecht voor een warme kom soep, ideaal voor een koude winterdag. Tot voor kort... Sinds enkele weken komt er die dag iemand van ons centrum naar het buurthuis om zelf zijn of haar lievelingsgerecht te maken. We zijn ondertussen 4 dinsdagen ver en er stond al heel wat lekkers op het menu. Het is voor een manier om de blik op de wereld een  beetje te verruimen en kennis te maken, niet alleen met lekker eten, maar ook met een van onze bewoners.

Ook bewoners genieten enorm van de mogelijkheid om eens uitgebreid in de keuken te staan, samen met mensen uit de buurt. Het applaus achteraf is welgekomen en hartverwarmend om te zien. Bovendien toont het maar weer eens dat een goed bord eten grenzen sloopt en een glimlach op je mond tovert.

Wil je ook eens proeven van een van onze gerechten? Kom dan zeker op dinsdag rond de middag naar de Olmenstraat 75 of, en nu komt de scoop, koop later dit jaar het kookboek dat we samen met Mozaïek zullen uitbrengen! Of je kan gewoon allebei doen natuurlijk...