Accueil

Foto’s maken met Klaartje Lambrechts

02/02/2022

In 2021 begonnen we een fotoproject met Klaartje Lambrechts, een professionele fotografe uit Antwerpen die prachtige foto’s maakt en al vaker rond thema’s als migratie en vluchtelingen werkte.

Workshops
Op woensdagnamiddagen leren een aantal bewoners zich creatief uit te drukken via fotografie. Zo werkten ze met een polaroid en een digitale camera, namen ze portretten van elkaar en van andere bewoners en maakten ze collages. Alle deelnemers ervaren het project op een andere manier. Voor sommige is het een nieuw talent dat ze aanscherpen, anderen zien het dan weer als momentje om even van alles en iedereen weg te zijn, echte me-time, en voor sommigen is het een proces waarbij ze door middel van foto’s en een dagboek kunnen reflecteren over hun dagelijks leven. Een bewoner vertelde na een workshop "Today was a beautiful day", wat een mooie uitdrukking van vreugde was.

Uitstappen
Het fotoproject neemt de deelnemers ook op tocht door de stad. Zo gingen ze al op uitstap naar het fotoatelier 'de Zilverbeek’ in Hoboken. Daar leerden ze alles over cyanotypie, een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Hierbij gebruikten ze planten en bloemen, maar ook hun eigen foto’s en die van dierbaren. Er staan nog een aantal andere uitstappen op het programma zoals het Fotomuseum en het Middelheimmuseum.

Expo
Het allerspannendste is echter de foto-expo waar deze cursus naar toe werkt. Een speciaal toonmoment waar het resultaat van het project tentoongesteld zal worden. Ben jij ook al helemaal benieuwd? Aarzel niet om af en toe onze website te checken. Ook op onze Facebook-pagina zullen we binnenkort meer details delen.