Accueil

Poëzieweek in Zaventem

01/02/2022
Van 27 januari tot 2 februari 2022 vierden we de week van de poëzie. Het thema van dit jaar was natuur. We vroegen onze bewoners om een gedicht te schrijven en kregen enkele gedichten terug. Met het zicht op een volgend project later dit jaar gaven we bewoners de keuze om een gedicht te schrijven binnen de thema's natuur of verlies.

Tijdens de poëzieweek van 2021 kregen we heel wat pareltjes geschreven door bewoners. Dit jaar konden we dus zeker niet achterblijven.

Het thema van de poëzieweek dit jaar was natuur. We kozen ervoor om hier het thema verlies aan toe te voegen met het zicht op een project later dit jaar waarbij de gedichten een visuele vertaling zullen krijgen. Ondanks het zware thema, verlies, kozen veel bewoners om er een gedicht rond te schrijven. Met prachtige resultaten als gevolg.

We kregen 4 gedichten toegestuurd, geschreven door 3 bewoners en bewoonsters. Deze werden de afgelopen week ook gedeeld op de Facebook pagina van het opvangcentrum maar je kan ze hier allemaal nog eens lezen.

Veel leesplezier en tot volgend jaar voor poëzieweek 2023!