Home

Opening van het opvangcentrum

20/03/2020
Vandaag zijn de eerste bewoners toegekomen in het voormalig woonzorgcentrum van Terlanen. Anders dan gepland, zal het opvangcentrum in een eerste fase zeer kwetsbare profielen opvangen.

De eerste bewoners van het opvangcentrum van Overijse zijn op vrijdag 20 maart toegekomen. Het gaat om 15 personen, een mix van gezinnen en alleenstaanden, kinderen en volwassenen.

De afgelopen weken bracht Fedasil alles in gereedheid voor opvang in De Lasne en werd een team van ongeveer 40 professionele medewerkers geselecteerd. Zij zullen 24 uur op 24 instaan voor de sociale en medische begeleiding van de asielzoekers en de goede en veilige gang van zaken in het opvangcentrum. Hiertoe werken we nauw samen met de betrokken diensten van de gemeente.

verandering doelgroep

Het opvangcentrum in Overijse werd aangekondigd als een opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen. Door de uitzonderlijke toestand in ons land, zal Fedasil het opvangcentrum in een eerste fase inzetten om zeer kwetsbare personen (zoals bejaarden of hartpatiënten) op te vangen. Zij worden stapsgewijs overgebracht uit andere opvangcentra naar Overijse.

Maatregelen Corona

Uiteraard gelden voor onze bewoners dezelfde strikte maatregelen als voor de Belgische bevolking in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Er worden strikte preventieve hygiënemaatregelen genomen, zowel voor personeel als bewoners.Er zal ook een arts aanwezig zijn in het opvangcentrum.

Verder zijn alle evenementen, bezoeken en contacten met externen tot geannuleerd. Dat is ook de reden waarom wij momenteel nog geen beroep doen op vrijwilligers of geen bezoeken organiseren aan het centrum.