Home

Opening centrum

04/08/2022
Op donderdag 4 augustus zijn de eerste bewoners in het opvangcentrum in Machelen toegekomen.

Op donderdag 4 augustus zijn de eerste bewoners toegekomen in het nieuwe opvangcentrum van Machelen. Het gaat om 35 personen. In de loop van de komende dagen komen de andere bewoners stapsgewijs toe. In totaal zal het centrum maximaal 392 bewoners kunnen opvangen. Het zijn allemaal asielzoekers die wachten op een uitspraak in hun asielaanvraag.

Vanuit Zaventem
De asielzoekers die momenteel toekomen in het opvangcentrum van Machelen, verbleven eerder al in het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem. Omdat het centrum van Zaventem binnenkort een nieuwe bestemming krijgt, moesten de huidige bewoners en een deel van het personeel naar dit centrum in Machelen verhuizen. In eerste instantie zullen hier dus personen verblijven die al een tijdje in België zijn. Een ervaren team van medewerkers zorgt voor hun opvang en begeleiding. In totaal ongeveer 65 personeelsleden staan in voor de goede werking van het centrum: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren…. Er staan nog enkele vacatures op onze website.

Kan ik iets doen?
Binnenkort zal het opvangcentrum van Machelen de rechtstreekse buren uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen in het opvangcentrum en kennis te maken met zijn bewoners.

Personen die graag een handje toesteken, kunnen ons altijd contacteren om vrijwilligerswerk te komen doen in het opvangcentrum. Wij zijn verder steeds op zoek naar kledij (broeken, T-shirts, truien, jassen…) en sportmateriaal voor onze bewoners. Contacteer ons gerust voor meer info!

Wil je graag op de hoogte blijven over de gang van zaken in het centrum. Volg onze Facebookpagina voor alle laatste updates!