Home

Zaventem

04.11.2019
Om de kinderen in het opvangcentrum te ondersteunen organiseren we huiswerkbegeleiding.
14.10.2019
Er zijn een aantal nieuwe vacatures bij Fedasil Zaventem.

Nieuwsbrief Zaventem

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Zaventem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Net zoals in 2016, is het centrum opnieuw geopend voor een tijdelijke periode. Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan 250 verzoekers. De site van Zaventem is gesitueerd in de industriële zone van Diegem.

Verschillende personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren…. Het tijdelijke opvangcentrum van Zaventem is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Vrijwilligers

Het centrum zoekt de hulp van enkele vrijwilligers. Zij kunnen bij de organisatie en begeleiding van groepsactiviteiten helpen, taallessen geven, huiswerkbegeleiding organiseren en ondersteuning bij sportieve en culturele activiteiten bieden. Ook interesse om af en toe een handje te helpen? Contacteer ons dan op info.zaventem@fedasil.be.

Giften

Hebt u nog kleding, speelgoed of andere spullen liggen, het centrum is altijd op zoek naar materiaal voor de bewoners. Neem eerst even contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke van deze spullen we kunnen gebruiken.

Contact

Opvangcentrum Zaventem
Excelsiorlaan 40
1930 Zaventem 

T: 0471 74 30 17
info.zaventem@fedasil.be 
Facebook: Fedasil Zaventem