Home

Nieuwe bewoners

20/07/2022
Het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem krijgt binnenkort nieuwe bewoners. De huidige bewoners en het personeel verhuizen naar een nieuw centrum van Fedasil in Machelen.

Het opvangcentrum van Fedasil Zaventem krijgt een nieuwe bestemming. Voortaan zullen er asielzoekers worden opgevangen die eerder al in een ander Europees land asiel aanvroegen, en dus daar hun procedure zullen moeten verderzetten (de zogenaamde Dublinverordening). In het opvangcentrum zullen zij wachten op een terugkeer naar desbetreffende land.

Fedasil is momenteel in overleg met de Dienst Vreemdelingenzaken om de begeleiding voor de toekomstige bewoners te organiseren. Het centrum blijft een open opvangcentrum, waar mensen van diverse nationaliteiten en profielen opvang krijgen. Hun verblijf zal van korte duur zijn.

Verhuis
De volgende weken zullen de huidige bewoners en medewerkers van het centrum verhuizen naar een nieuw opvangcentrum te Machelen. Ze zullen daar hun intrek nemen in het voormalige Parker hotel, op zo’n 2km afstand.

Het team Fedasil Zaventem kan met trots terugkijken op hetgeen er werd opgebouwd de afgelopen jaren, niet in het minst dankzij de ondersteuning die ze kregen van vrijwilligers en partners en de gemeente.

Volg zeker de Facebookpagina van Fedasil Machelen om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten en initiatieven.