Home

Wereldvluchtelingendag 2022

16/06/2022
De opvangcentra organiseren heel wat publieke activiteiten en opendeurdagen rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni). Een overzicht.

Uit het recente Global Trends rapport van UNHCR blijkt dat een triest record werd verbroken: wereldwijd zijn maar liefst 100 miljoen personen op de vlucht voor geweld of vervolging.  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de opvangcentra van Fedasil heel wat publieksactiviteiten rond deze datum, om een breed publiek te sensibiliseren en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen op de vlucht.

Vrij 17 juni - Couvin: opendeurdag
Op vrijdag 17 juni organiseert het opvangcentrum in Couvin een opendeurdag voor het brede publiek. Op het programma: ontmoeting met de bewoners, multiculturele degustaties, cricket-demonstratie…

Za 18/06 – Senonchamps – Opendeurdag
Ook in Senonchamps krijgen buren en omwonenden om eens een blik achter de schermen van het opvangcentrum te werpen tijdens een feestelijke opendeurdag.

Za 18/06 – Moeskroen – Fête de la musique
Fedasil Moeskroen neemt deel aan een muzikale stoet die door de stad loopt en afgesloten wordt in het opvangcentrum. Het centrum lanceert ook een video ‘Les yeux dans les yeux’. Ontdek deze op 20 juni op hun Facebookpagina

Za 18 juni – Pondrôme – Spektakel ‘Tous en scène’
Het centrum in Pondrôme organiseert samen met het Cultureel Centrum van Beauraing een free podium voor de bewoners: een gezellige avond vol theater, film, dans en emotie!

Zo 19/06 – Gent – Internationale reuzenpicknick
Iedereen welkom voor de reuzenpicknick, waar zoveel mogelijk nationaliteiten worden samengebracht en vluchtelingen en nieuwkomers in Gent zelf aan het woord komen via een live-radioshow.

Woe 22/06 – Florennes – 30 jaar! Opendeurdag
Florennes viert feest. Het opvangcentrum wordt maar liefst 30 jaar, en voor deze gelegenheid zet het centrum de deuren open voor het grote publiek: tal van animaties worden voorzien en uiteraard ook een verjaardagsdrink.

Zo 26/06 – Poelkapelle - Sneukeltocht
Poelkapelle organiseert de jaarlijkse multiculturele sneukeltocht. Tijdens een wandeling komen mensen langs verschillende standjes waar ze kunnen proeven van de wereldkeuken.

Juni/Juli – Koksijde - “Wereldvluchtelingenmaand”
Het centrum in Koksijde heeft een heel programma opgesteld, met een feestelijke afterwork met buren en vrijwilligers (20/06), een vriendjesdag voor de kleinsten (02/07), een wereldquiz (10/07) en een dag vol rondleidingen (13/07).

Wilt u op de hoogte  blijven van de verschillende activiteiten in de opvangcentra? Volg dan zeker de Facebookpagina’s van de opvangcentra! Een overzicht van alle events vindt u via deze pagina : www.facebook.com/Fedasil/events