Home

Vertrek directeur-generaal Fedasil

06/09/2022
Michael Kegels, de directeur-generaal van Fedasil, heeft zijn ontslag aangeboden aan staatssecretaris Nicole De Moor. Op 30 september 2022 verlaat hij het Agentschap. 

De carrière van Michael Kegels bij Fedasil begon in 2001, toen hij directeur werd van het nieuwe opvangcentrum in Broechem. In 2007 werd hij centrumdirecteur van het Klein Kasteeltje en twee jaar later, in 2009, maakte hij de overstap naar de hoofdzetel van Fedasil als directeur van de operationele diensten en lid van het directiecomité van Fedasil. Op 1 januari 2021 volgde hij Jean-Pierre Luxen op als directeur-generaal van het Agentschap. Een functie die hij met veel enthousiasme en daadkracht heeft ingevuld.

Michael Kegels zegt dat hij met veel voldoening terugkijkt op zijn lange loopbaan bij Fedasil en zijn jaren als operationeel directeur en als directeur-generaal: “In die periode hebben we Fedasil door verschillende opvangcrisissen en de coronacrisis kunnen loodsen.”

Michael wenst uitdrukkelijk staatssecretaris De Moor te danken voor haar inzet en steun, eerst als kabinetschef en later als staatssecretaris: ‘Ik hoop dat mevrouw De Moor samen met Fedasil en de andere asielinstanties erin zal slagen om de broodnodige maatregelen te treffen die de sector nodig heeft om opnieuw in rustig vaarwater te komen.’

Tot slot richt hij zich ook tot het personeel van Fedasil: ‘Ik wens alle 2500 medewerkers van het Agentschap te danken voor hun dagelijkse inzet, hun engagement en hun passie voor dit metier. Zij zijn het hart van de organisatie.’

Op 1 oktober 2022 gaat Michael Kegels aan de slag bij de stad Antwerpen, als directeur maatschappelijke veiligheid. De functie van directeur-generaal zal zo snel mogelijk worden opengesteld, in het kader van een selectieprocedure bij Selor. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe directeur-generaal zal de staatssecretaris binnenkort een directeur-generaal ad interim aanduiden.