Home

Terugblik op de zomer

10/10/2019
Ook voor de jongeren en collega’s in het opvangcentrum was het een zonovergoten zomer. Graag geven we u een overzicht van enkele mooie activiteiten die op ons programma stonden.

Lenteschoonmaak
De zomer ging van start met de grote lente-schoonmaak van het centrum. Na de schilderwerken in de maand mei, was dit hoognodig. Samen met alle collega’s en een 50-tal jongeren gingen we aan de slag. Het was een broeierig hete dag, maar de sfeer zat er goed in. Het gaf ons de kans om extra aandacht te geven aan de soms vergeten hoekjes en kanten van het centrum.

Van Leuven tot aan de zee
Tijdens de zomermaanden bezochten we samen met de jongeren en een klein leger begeleiders verschillende steden. We zijn gaan volleyballen aan het strand in Oostende, we speelden een stadsspel in Leuven en we hebben het Gravensteen in Gent verkend.

Samenwerking
Daarnaast zijn ook tal van sport- en spelactiviteiten doorgegaan zowel in als buiten het centrum. Veel van deze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze vrijwilligers en partnerorganisaties zoals SB overseas, de CJD, de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, de buren en vele anderen. Zij hielpen ons allen om ook voor onze jongeren van de zomer een belevenis te maken.