Home

Fedasil lanceert website voor asielzoekers

08/10/2019
Fedasil lanceert het nieuwe informatieplatform www.fedasilinfo.be. De mobiele website geeft betrouwbare informatie aan verzoekers om internationale bescherming (asielzoekers) in België en dat in 12 talen, waarvan 8 ook met audioversie.

Het informatieplatform www.fedasilinfo.be is een op maat ontwikkelde mobiele website die objectieve, correcte en betrouwbare informatie geeft aan asielzoekers in België. De website werd ontwikkeld met de hulp van talrijke interne en externe experts en werd getest bij de doelgroep en bij eerstelijnsmedewerkers.

De informatie op www.fedasilinfo.be is beschikbaar in 12 talen: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Farsi, Pashtu, Russisch, Spaans, Albanees, Turks, Somali en Tigrinya. 8 van deze talen beschikken ook over een audioversie. Er zijn 8 hoofdthema’s: asiel & procedure, wonen, leven in België, terugkeer, werken, niet-begeleide minderjarigen, gezondheid en leren. De website is enkel beschikbaar in België.

Met deze nieuwe mobile first website vervult Fedasil zijn informatieplicht tegenover de asielzoekers in België. Door objectieve en correcte informatie te geven, willen we de asielzoekers helpen om gefundeerde keuzes maken over hun toekomst en een tegenwicht bieden tegen foutieve verhalen van onbetrouwbare bronnen.

Daarnaast is het ook een handig en nuttig werkinstrument voor alle eerstelijnsmedewerkers van Fedasil en zijn partners, in hun dagelijkse contacten met de doelgroep.

We nodigen u van harte uit om www.fedasilinfo.be te ontdekken.

 

Deze realisatie van het informatieplatform voor asielzoekers in België kwam er dankzij Europese financiering (AMIF).