Home

Evenementen in de centra

13/06/2023
Fedasil opvangcentra
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de opvangcentra heel wat mooie events en opendeurdagen rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni). Een overzicht vindt u hier.

In de aanloop naar Wereldvluchtelingendag (20 juni) worden er in verschillende opvangcentra feestelijke activiteiten georganiseerd voor de buurtbewoners en een breed publiek. Deze buurtinitiatieven zijn bedoeld om jong en oud op een speelse en positieve manier kennis te laten maken met het dagelijkse leven in de opvangcentra voor asielzoekers. Er staan heel diverse activiteiten op de planning: muziek en dans, workshops en creatieve ateliers, kinderanimatie, exposities en informatieve sessies over de asielprocedure en de opvang van asielzoekers in België.

Hieronder vindt u een overzicht. Profiteer zeker van deze gelegenheid om eens een opvangcentrum in uw regio te bezoeken!

Couvin – Opendeurdag – 16/06
Het centrum van Couvin organiseert een opendeurdag op vrijdag 16 juni. Hapjes, drankjes, animatie en rondleidingen zijn voorzien, iedereen is welkom! Meer info.

Deurne – Opendeurdag / Talk of the Town – 17/06
Curieus en Fedasil Deurne slaan de handen in elkaar voor het project 'Talk of the Town', een buitenexpo met een reeks portretten met beeld en geluid doorheen de buurt. Op diezelfde dag organiseert het opvangcentrum een opendeurdag vol live muziek, hapjes en drankjes. Ook voor kinderanimatie wordt gezorgd. Meer info. 

Aanmeldcentrum – Wereldvluchtelingendag – 18/06
Het aanmeldcentrum organiseert een ontmoetingsdag waarbij bezoekers het parcours kunnen volgen van een verzoeker van internationale bescherming langs alle diensten van de dispatching, en zo het dagelijkse leven in een centrum leren kennen. Opgelet: inschrijven verplicht! Meer info.

Gent – Levend Museum – 20/06
In het Levend Museum kan je een object uit de bibliotheekkast te kiezen. Elk object wordt tot leven gebracht door een bewoner die je persoonlijk vertelt waarom dit object zo belangrijk voor hem of haar is. Dit event gaat door op het Miriam Makebaplein naast bibliotheek De Krook. Meer info.

Pondrôme – Internationale Jogging – 23/06
Op vrijdag 23 juni organiseert Fedasil Pondrôme hun traditionele “Internationale Jogging” in het kader van de dorpskermis. Vier afstanden zijn voorzien (600m en 1200m voor de kinderen, 5km of 10km voor volwassenen). Meer info. 

Jabbeke – Opendeurdag – 24/06
Ons recent geopende centrum in jabbeke opent voor het eerst de deuren voor het publiek! Kom dus zeker kennismaken met de collega’s, de bewoners en het reilen en zeilen van het centrum. Meer info.

Poelkapelle – Sneukelfietstocht – 24/06
De jaarlijkse Sneukeltocht in Poelkapelle is er dit jaar eentje met de fiets. Kom genieten van een parcours in de regio die je leidt langs verschillende standjes met hapjes en drankjes gemaakt door de bewoners. Meer info. 

Brussel Bordet – Opendeurdag – 25/06
Op deze muzikale opendeurdag geniet je van hapjes, drankjes en betoverende muziek. Het centrum organiseert rondleidingen, workshops, concerten en verschillende activiteiten voor jong en oud. Meer info.

Broechem – Brunch – 25/06
In Broechem kan je op zondag 25 juni genieten van een brunch met verschillende gerechtjes uit de thuislanden van de buurtbewoners. Vergeet niet je in te schrijven, want plaatsen zijn beperkt! Meer info.

Wil u meer informatie over bovenstaande events, een overzicht vindt u via deze pagina:www.facebook.com/Fedasil/events  Wil u in de toekomst op de hoogte  blijven van de activiteiten in de opvangcentra? Volg dan zeker de Facebookpagina’s van de opvangcentra!