Home

Dag van de vrijwilliger

03/12/2021
Op 5 december zetten we onze vrijwilligers graag extra in de bloemetjes. Zo ook Sanaa die zorgt voor kinderanimatie en Nederlandse lessen.

“Mijn naam is Sanaa, ik ben 24 jaar oud en ben sinds 1 maand actief als vrijwilliger in het opvangcentrum van Zaventem. Ik studeer zelf maatschappelijk werk  aan de Thomasmore hogeschool van Antwerpen. Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik op Fedasil Zaventem gebotst. Ik woon niet ver van het centrum dus de keuze was snel gemaakt.

Ik kom meestal op woensdagnamiddag om spelletjes te spelen met de kinderen en ze te helpen met hun huiswerk. Daarnaast help ik ook enkele volwassen bewoners met het oefenen van hun Frans en Nederlands.

Wat me zo aanspreekt is het feit dat ik met een kwetsbare doelgroep werk. Bovendien is het gewoon superleuk om leuke dingen te doen met de kindjes. Anderzijds zijn er natuurlijk ook wel uitdagingen. Soms vind ik het moeilijk om te begrijpen dat mensen zo lang in zo’n centrum blijven. Ik sprak onlangs met iemand die hier al 3 jaar zit… Zo’n dingen vertel ik dan ook aan mijn mama.

Ik praat regelmatig met mijn vrienden over het vrijwilligerswerk dat ik doe. Ik leg ze ook uit hoe het er aan toe gaat in een centrum. Ik vind het zelf ook belangrijk om mensen in mijn omgeving deze realiteit, die al te vaak vergeten wordt, te tonen.”