Home

Dag van de vrijwilliger

02/12/2021
Op 5 december zetten we onze vrijwilligers graag extra in de bloemetjes. Zo ook Maria die brei- en haaklessen geeft aan onze bewoners.

“Ik ben Maria, 63 jaar oud en ik ben sinds juni 2021 actief als vrijwilliger in het opvangcentrum te Langemark-Poelkapelle. Daar geef ik om de twee weken brei-, haak- en borduurlessen aan de bewoners van het centrum.

Ik ben hier terechtgekomen na een tip van een andere vrijwilligster, collega van op mijn werk, die de koe bij de horens heeft genomen en mij gevraagd heeft om vrijwilliger te worden. Zij wist dat handwerk mijn hobby is en dat ik met pensioen ging. Bovendien konden ze dergelijke begeleiding hier in het opvangcentrum goed gebruiken.

Het leuke is dat je hier steeds nieuwe mensen ontmoet, ieder met zijn eigen cultuur, karakter en vooral taal. Je begrijpt hun taal niet en zij de jouwe niet… Dan stopt de verbale conversatie en gaan we over tot uitbeelden, wat soms leidt tot hilarische toestanden.
Ik haal er veel voldoening uit om deze mensen iets aan te leren waarmee ze zich creatief en nuttig kunnen bezighouden tijdens hun vrije momenten.

Ik zou het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden, alleen al om de blije gezichten te zien van de mensen die zich erop verheugen je terug zien. De tijd vliegt daar zo snel voorbij en je gaat voldaan weer huiswaarts.”

Bedankt aan Maria en onze vele andere vrijwilligers voor hun onmisbare steun! Ook interesse om vrijwilligerswerk te doen? Contacteer ons voor meer info!