Home

Verlenging van de opvang op de campings

31/03/2020
Fedasil Theux
De opvang van asielzoekers op de campings en in vakantiewoningen (Theux, Senonchamps en Jalhay) wordt verlengd.

Fedasil vangt sinds vorig jaar samen met de partners asielzoekers op in woningen die oorspronkelijk bestemd zijn voor toeristen (zoals chalets of bungalows), meer bepaald in Spa, Jalhay, Theux en Senonchamps (Bastenaken).

Dankzij dit soort opvang, ook al is die tijdelijk, had Fedasil snel woningen ter beschikking aangezien de sites vrij zijn tijdens de winter - een periode waarin het meestal zeer kalm is voor het toerisme.

Net zoals bij de vorige asielcrisis (2015-2016) nam Fedasil opnieuw contact op met de campingeigenaars om de sites tijdelijk te huren (tot eind maart/begin april).

Verlenging tot de zomer

De huidige maatregelen van de overheid in de strijd tegen het coronavirus hebben een grote impact op de verhuur van toeristische sites. Daarom is Fedasil met de verschillende campingeigenaars overeengekomen dat de opvang van asielzoekers met enkele maanden verlengd kon worden (tot juni of juli 2020), in afwachting dat het toeristisch seizoen opnieuw van start gaat.

De verlengingen van de opvang gelden voor het vakantiecentrum van Defensie in Senonchamps (108 plaatsen), de camping Polleur in Theux (238 plaatsen) en de camping Spa d’Or die beheerd wordt door het Croix-Rouge in Jalhay (250 plaatsen).

De opvang in het vakantiecentrum van Defensie in Spa (110 plaatsen) is voorlopig voorzien tot eind april. Hiervoor moet de aanvraag voor verlenging nog gebeuren.