Home

Vaccinatie gestart

25/05/2021
Vandaag werden de bewoners van het opvangcentrum van Poelkapelle gevaccineerd.

Op dinsdag 25 mei werden de bewoners van het opvangcentrum van Poelkapelle gevaccineerd tegen Covid-19. Zoals voorzien in de vaccinatiestrategie van de gezondheidsautoriteiten, vallen de centra van Fedasil en zijn partners (Rode Kruis, Caritas…) onder de ‘collectiviteiten’. Dit betekent dat de vaccinatie van de bewoners in het opvangcentrum zelf gebeurt. De medische dienst van ons centrum leidt alles in goede banen, in samenwerking met het lokaal vaccinatiecentrum en de gemeente.

Zoals geldt voor de Belgische bevolking, is de vaccinatie niet verplicht voor asielzoekers, maar het is in het belang van iedereen dat zoveel mogelijk bewoners beschermd worden tegen Covid-19. We hebben daarom de afgelopen weken een sensibiliserings- en informatiecampagne in verschillende talen opgezet om zoveel mogelijk bewoners te bereiken.

Johnson & Johnson

Onze bewoners krijgen het vaccin van Johnson & Johnson. Omdat hiervan maar één dosis nodig is, biedt dit een groot voordeel aangezien asielzoekers soms maar tijdelijk in het opvangcentrum verblijven en dan weer moeten verhuizen. Ook voor de vaccinatie van andere kwetsbare groepen, zoals daklozen en personen zonder wettig verblijf, werd er gekozen voor Johnson & Johnson.

Het personeel krijgt een uitnodiging om zich te laten vaccineren in het nabijgelegen vaccinatiecentrum..

Ook na de vaccinatie blijft Fedasil uiteraard strenge preventiemaatregelen hanteren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.