Home

Terug naar school in Koksijde

08/06/2020
De lockdown in het opvangcentrum van Koksijde werd opgeheven, de kinderen gaan terug naar school.

Doordat de lockdown afgelopen zaterdag 6 juni werd opgegeven, kunnen alle kinderen uit het opvangcentrum terug naar school. Voor de 21 kleuters uit het opvangcentrum van Koksijde was het vandaag dus een spannende dag: zij mochten terug naar de kleuterschool gaan. De 46 kinderen uit de lagere school zullen morgen de lessen hervatten in taalbadklassen of in een gewone klas, bij de andere kinderen uit Koksijde. De middelbare scholieren volgen les in OKAN-klassen en doen dat in Oostende, Veurne en Nieuwpoort.

Geen Covid-19 uitbraak

40 bewoners uit het opvangcentrum van Fedasil Koksijde hadden zich vorige week vrijwillig laten testen op Covid-19 en blijken allemaal negatief. Zoals Fedasil altijd aangaf was er dus geen uitbraak. Directeur-generaal Jean-Pierre Luxen zei daarover: “Fedasil heeft steeds de strikte regels van Sciensano en de RMG gevolgd. We blijven erbij dat de burgemeester asielzoekers heeft gestigmatiseerd door hen voor te stellen als grotere virusverspreiders.

Reeds sinds de start van de coronacrisis neemt het opvangcentrum in Koksijde verregaande maatregelen op vlak van preventie en hygiëne om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, net zoals dat trouwens het geval is in de andere 78 opvangcentra in België. Fedasil volgt alle regels die werden opgelegd door de nationale gezondheidsinstanties.

Testing

De bewoners worden permanent opgevolgd door het medisch team van het opvangcentrum en gescreend op symptomen van Covid-19.  Iemand die positief test op Covid-19 of er symptomen van vertoont, wordt meteen ondergebracht in een isolatiekamer. Daar moet de persoon samen met zijn of haar gezin in afzondering blijven samen tot hij of zij genezen is. Momenteel zijn er echter geen positieve gevallen in het opvangcentrum in Koksijde.