Home

Sluiting opvangcentrum Geel

26/04/2022
Zonnedauw
Het tijdelijke opvangcentrum van Fedasil in Geel sluit de deuren. De asielzoekers zijn verhuisd naar andere opvanglocaties.

Het opvangcentrum van Geel, gelegen op domein Zonnedauw, opende de deuren in november 2021 en kon plaats bieden aan iets meer dan 100 asielzoekers. Vanaf 1 mei wordt het domein terug beschikbaar gesteld voor jongerenkampen. Onze collega’s ter plaatse waren de afgelopen dagen druk in de weer met de afbouw van alle activiteiten en de overplaatsingen van de bewoners naar een nieuwe opvangplaats (de meeste van hen verhuizen naar het opvangcentrum in Lommel).

Bedankt

Fedasil blikt zeer positief terug op de periode van opvang in Geel: “Vanaf het begin hebben wij kunnen rekenen op een zeer constructieve samenwerking met de stad Geel, met de lokale politie en met verschillende partners uit de regio. Ook waren er tal van geweldige vrijwilligers uit de buurt, die mee zorgden voor nuttige en fijne activiteiten voor de bewoners hier”, aldus Jeroen Scheir, centrumverantwoordelijke.

Fedasil wil ook de eigenaar van de site en de vzw CJT (Centrum voor Jeugdtoerisme) bedanken voor de goede samenwerking tijdens het afgelopen half jaar. De site van Geel (domein Zonnedauw) werd ook al eens gebruikt tijdens de vorige asielcrisis, eind 2015.