Home

Sluiting opvangcentrum

14/07/2020
De afbouw van het tijdelijk centrum in Lommel is gestart. Tegen eind augustus zullen de bewoners verhuizen.

Het opvangcentrum van Fedasil op het domein van het Parelstrand Lommel biedt sinds december 2018 opvang aan asielzoekers die bescherming zoeken in ons land. In de loop van de zomer 2020 zal Fedasil overgaan tot de geleidelijke afbouw van het opvangcentrum. Tegen eind augustus wil het Agentschap het centrum sluiten. 

Het huurcontract tussen Fedasil en de eigenaar van het Parelstrand is ten einde gekomen. Eerst was het de bedoeling om eind 2019 de deuren al te sluiten maar door het gebrek aan opvangplaatsen werd deze termijn verlengd.

Geleidelijke afbouw

Het opvangcentrum van Lommel kon plaats bieden aan iets meer dan 900 personen. De bewoners van het centrum kwamen uit zeer diverse landen, het ging om alleenstaanden en families, jongeren en ouderen. Het opvangcentrum wordt nu geleidelijk gesloten. Elke dag zullen er 30 à 40 bewoners naar nieuwe opvangplaatsen in België worden overgebracht.

Bedankt

Het was de tweede keer dat Fedasil in Lommel neerstreek, ook tijdens de asielcrisis van 2015 hebben we hier tijdelijke opvang voorzien.

Bedankt aan alle medewerkers, de Stad Lommel, de talrijke lokale partners en de vele vrijwilligers voor hun steun en gastvrijheid.