Home

#SamenTegenCovid19

10/04/2020
De dagelijkse organisatie van het opvangcentrum voor asielzoekers is in de afgelopen weken grondig veranderd. Ook hier worden de covid19-maatregelen strikt opgevolgd ...

Al sinds 13 maart de eetzaal en de leefzaal niet meer in gebruik en werken we met meeneemmaaltijden. Interne en uiteraard ook externe groepsactiviteiten werden geannuleerd. Verplaatsingen, zowel binnen als buiten het opvangcentrum, worden tot een minimum beperkt. Externe bezoekers en vrijwilligers komen niet meer. De bewoners worden in hun eigen taal gesensibiliseerd en passen de afstands- en hygiëneregels toe. Elke dag zijn er klussers in de weer om de gemeenschappelijke contactoppervlakken te ontsmetten.

Op dit moment verblijven er in totaal een 80-tal asielzoekers in het centrum. Omwille van de aangepaste infrastructuur herbergt het opvangcentrum in Zoutleeuw meerdere kwetsbare personen. Om hen extra bescherming te bieden werd de kamerverdeling in het centrum gereorganiseerd. Zij verblijven momenteel in afzondering en krijgen dagelijks hun maaltijden bedeeld aan hun kamer. Voor bewoners met eventuele ziekteverschijnselen gelden strikte medische richtlijnen, waaronder quarantaine.

Individuele creatieve bezigheden, een vriendelijke woord in de gang en de nodige groepssolidariteit maken de dagen lichter. Wij danken u voor uw steunbetuigingen!