Home

Preventieve lockdown in opvangcentrum Gent

12/02/2021
Fedasil neemt bijkomende preventieve maatregelen in zijn opvangcentrum in Gent om de verspreiding van het Covid19-virus tegen te gaan. Het opvangcentrum gaat uit voorzorg tijdelijk in lockdown.

Gisteren testten een aantal bewoners van het opvangcentrum van Fedasil in Gent positief op het coronavirus Covid-19. In overeenstemming met de richtlijnen moeten zij in afzondering blijven tot na de opgelegde quarantaine. Als voorzorgsmaatregel gaat het volledige opvangcentrum tijdelijk in lockdown. Dat betekent dat de bewoners het opvangcentrum niet mogen verlaten. Maandag worden alle bewoners getest.  

De lockdown in het opvangcentrum van Gent zal worden opgeheven in overleg met de medisch verantwoordelijken van het centrum, de lokale autoriteiten en de medische coördinatie van Fedasil van zodra de epidemiologische situatie het toelaat.

Naast deze specifieke maatregelen blijven de bestaande preventieve regels die gelden voor alle bewoners in alle opvangcentra, van kracht. Fedasil heeft een reeks meertalige instrumenten ontwikkeld waarmee we de bewoners permanent sensibiliseren, zoals folders en affiches met pictogrammen. Onze infosite voor asielzoekers (www.fedasilinfo.be) wordt ook voortdurend aangepast aan de voorschriften van de gezondheidsinstanties inzake het coronavirus.

Dankzij deze maatregelen, die zowel door onze bewoners als door ons personeel nauwlettend worden opgevolgd, is de medische situatie in de 80 collectieve opvangcentra van ons land de voorbije maanden onder controle gebleven. Dankzij de permanente medische opvolging en de preventieve maatregelen zijn slechts een beperkt aantal personen in het opvangnetwerk ziek geworden als gevolg van besmetting met het coronavirus.