Home

Oproep naar personeel voor Fedasil

17/10/2022
Fedasil is op zoek naar 150 personen die snel kunnen worden ingezet om de beschikbare opvangplaatsen in verschillende centra operationeel te maken.

Het kernkabinet nam op 14 oktober verschillende maatregelen om de opvangcrisis het hoofd te bieden. Een daarvan is om reeds geopende centra die nog niet volledig gebruikt kunnen worden wegens gebrek aan personeel, te ondersteunen met personeel van andere overheidsdiensten. Deze oproep werd verspreid via een omzendbrief bij de federale overheidsdiensten. 

Concreet is Fedasil op zoek naar 150 personen die snel kunnen worden ingezet in onder andere Koksijde, Bredene, Lommel, Machelen, Molenbeek, Theux, Sint-Truiden, Steenokkerzeel, Broechem, Dilbeek, Berlaar, Sint-Laureins, Zaventem... Let op! Deze oproep is enkel bedoeld voor personeelsleden van de federale overheid, die tijdelijk bij Fedasil gedetacheerd kunnen worden.

Het gaat om volgende functies:

Administratief medewerker niveau A, B of C (M/V/X) – opvangcentra of hoofdbestuur

Je biedt ondersteuning op administratief vlak en je neemt verschillende praktische taken op die bijdragen tot de goede organisatie van de dienstverlening. Je bent de contactpersoon voor specifieke dossiers of voor je afdeling. Je beantwoordt vragen, bereidt dossiers en documenten voor, behandelt correspondentie, codeert en controleert gegevens, zorgt voor de administratieve follow-up, enz.

Als A of B niveau heb je volgende verantwoordelijkheden:

  • Je biedt ondersteuning bij de planning en coördinatie van de missie van Fedasil in deze opvangcrisis.
  • Je draagt bij aan de coördinatie en ondersteuning van het personeel en aan de verdeling en follow-up van de taken.

Polyvalent centrumassistent, niveau B, C of D (M/V/X) – opvangcentrum

Je bent verantwoordelijk voor de praktische en sociale begeleiding van asielzoekers die in het opvangcentrum verblijven, met bijzondere aandacht voor de behoeften van iedere doelgroep (volwassenen of minderjarigen) om een kwaliteitsvolle opvang te garanderen. Je bent voornamelijk belast met eerstelijnswerk: dagelijkse opvolging van bewoners, organiseren van activiteiten, ondersteunen van hun autonomie, informatievoorziening aan bewoners (over hun rechten en plichten, het huishoudelijk reglement van het centrum, enz.), intake van nieuwe bewoners en verwelkoming van bezoekers van buiten het centrum….

Verpleegkundige niveau B of medisch assistent niveau C (M/V/X) – opvangcentrum

Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en administratie van de medische zorgen, onder toezicht van een arts. Je waakt over de gezondheid van de bewoners, rekening houdend met de specificiteit en diversiteit van de doelgroep. Je bent verantwoordelijk voor het aanleggen, opvolgen en bijwerken van medische dossiers en je verwerkt medische facturen. Je plant afspraken met externe zorgverleners en houdt het medisch dagboek bij.

Hoe solliciteren? Werk je als federaal ambtenaar en wil je tijdelijk Fedasil ondersteunen? Stuur een e-mail met je CV, een korte motivatie en je telefoonnummer naar specialfederalforces@fedasil.be

Vrijwilligers die via special federal forces worden gedetacheerd, behouden hun contract bij hun huidige administratie, de detachering naar Fedasil is tijdelijk (minimaal 2 maanden, met mogelijkheid tot verlenging).