Home

Opening van het tijdelijke opvangcentrum in Geel

16/11/2021
Het centrum van Fedasil in Geel vangt vandaag de eerste asielzoekers op.

Sinds deze dinsdag 16 november beschikt Fedasil over een nieuw, maar tijdelijk, opvangcentrum in Geel (Antwerpen). 30 bewoners werden er opgevangen door een team van Fedasil.

De opvang van de asielzoekers gebeurt op het domein Zonnedauw, dat reeds enkele weken gebruikt werd door Fedasil eind 2015. Fedasil kan het gebouw gebruiken tot eind februari 2022.

Het nieuwe opvangcentrum stelt Fedasil in staat om opvang te bieden aan een honderdtal mensen. Voor enkele functies is het nog mogelijk om te solliciteren, dat kan hier.

Verhoging van de opvangcapaciteit

Reeds gedurende enkele maanden wordt Fedasil geconfronteerd met een hoge druk op het opvangnetwerk. De bezetting van de centra (de gemiddelde bezettingsgraad bedraagt 97%) heeft natuurlijk gevolgen. Zo kan Fedasil als gevolg van het plaatsgebrek maar een beperkt aantal personen toelaten tot het aanmeldcentrum.

In deze context heeft Fedasil bijkomende plaatsen nodig en dat op erg korte termijn. Fedasil wil snel centra openen - soms tijdelijk - om opvang te kunnen bieden aan alle personen die er recht op hebben.

Naast het opvangcentrum in Geel is er daarom nog een opening gepland in Glons (provincie Luik). Een ander centrum opende op 5 november zijn deuren in Lombardsijde (West-Vlaanderen). Ook voor deze sites werden er vacatures gepubliceerd op de website.