Home

Heropening van het opvangcentrum in Bredene

06/11/2023
In jeugdverblijf ‘De Horizon’ in Bredene worden tijdelijk asielzoekers opgevangen.

Deze middag, op 6 november, kwamen de eerste 50 asielzoekers aan in het jeugdverblijf ‘Horizon’ in Bredene (West-Vlaanderen).

Wegens het gebrek aan opvangplaatsen voor asielzoekers zal Fedasil het tijdelijke opvangcentrum in Bredene heropenen. De site zal gebruikt worden voor de opvang van ongeveer 260 asielzoekers van november 2023, wanneer het seizoen van de zeeklassen is afgelopen, tem. februari 2024.

Het is niet de eerste keer dat Fedasil in Bredene aanwezig is. De Horizon werd al gebruikt in 2015, 2019 en 2022, telkens tijdens de winterperiode.

Er werden nieuwe medewerkers aangeworven om in te staan voor de begeleiding van de bewoners. Het team van het opvangcentrum in Bredene kan ook rekenen op de ondersteuning van ervaren medewerkers uit andere Fedasilcentra, zoals die van Poelkapelle en Koksijde.

Gesterkt door de positieve ervaringen van de afgelopen jaren in Bredene, zet Fedasil opnieuw in op de goede integratie van het centrum en zijn bewoners, en op goed overleg met de gemeentelijke autoriteiten.

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes over Bredene, volg de Facebookpagina van het opvangcentrum.