Home

Evaluatie van de website Fedasilinfo

15/06/2021
Fedasilinfo
Fedasil en Universiteit Gent evalueren de website voor asielzoekers www.fedasilinfo.be.

Op vraag van Fedasil, evalueert een onderzoekgroep van de universiteit Gent de meertalige website voor asielzoekers, www.fedasilinfo.be. Naast interviews en gebruikerstesten met asielzoekers is de enquête voor de hulpverleners een belangrijk onderdeel van de evaluatie.

Werk jij met asielzoekers? Gebruik jij Fedasilinfo om asielzoekers te informeren? Of misschien heb je de website nog nooit bezocht? Wat je ervaring ook is, jouw input als hulpverlener is belangrijk voor een goede evaluatie van de website. Vul de enquête in (15 minuten tijd) en stuur hem door naar collega’s die (ook) werken met asielzoekers! De enquête loopt nog tot 15 juli.

Bedankt voor je deelname! Samen maken we van Fedasilinfo een nog beter instrument voor asielzoekers en voor hulpverleners.

Fedasil info? Fedasil info is onze op maat ontwikkelde mobiele website die informatie geeft aan asielzoekers in België. In 14 talen komen er 8 verschillende thema’s aan bod: ‘asiel & procedure’, ‘wonen’, ‘leven in België’, ‘terugkeer’, ‘werken’ niet-begeleide minderjarigen’, ‘gezondheid’ en ‘leren’. De verzoeker kan de tekst op Fedasil info ook laten voorlezen (audio beschikbaar voor 10 van de 14 talen). Fedasil info is ook een handig werkinstrument voor alle eerstelijnsmedewerkers.

Graag meer weten? Surf naar www.fedasilinfo.be of bekijk de video's (in Nederlands, Frans, Engels en Arabisch) op ons Youtubekanaal.