Home

Einde opvang in Theux

18/06/2021
Fedasil Theux
De laatste asielzoekers hebben de camping Polleur in Theux verlaten.

De laatste bewoners van het opvangcentrum van Fedasil in Theux (Luik) zijn verhuisd naar een ander opvangcentrum. De site wordt op 18 juni terug overgedragen aan de eigenaar.

Fedasil maakte sinds november 2019 gebruik van camping Polleur in Theux. Het centrum opende toen de deuren als gevolg van een gebrek aan opvangplaatsen en bood plaats aan ongeveer 250 personen. Begin april deelde de eigenaar mee aan Fedasil dat hij de huurovereenkomst wenst stop te zetten. Hij wil de site deze zomer opnieuw gebruiken voor vakantieverhuur.

Bedankt!

“Er is heel wat gebeurd sinds de opening” leggen Clara en Guillaume uit, adjunct-directeurs van het centrum. “Het engagement en de inzet van de medewerkers hebben sterk bijgedragen aan de goede werking van ons centrum en het welzijn van de bewoners.” Het centrum wil graag ook de vele vrijwilligers en lokale partners bedanken voor hun uitstekende samenwerking. Het opvangcentrum van Theux was bijzonder goed geïntegreerd in de buurt.

“Door het coronavirus kunnen we jullie jammer genoeg niet uitnodigen om afscheid te nemen en jullie te bedanken” aldus de twee verantwoordelijken.

Het centrum van Theux heeft op haar webpagina (FR) een chronologisch overzicht gepubliceerd van de voorbije 19 maanden opvang.