Home

Assisenproces Daniël

22/09/2023
Fedasil Broechem
Deze week start het assisenproces over de dood van Daniël, de jongen die in 2019 levenloos werd teruggevonden in het centrum van Broechem. Fedasil is burgerlijke partij.

In april 2019 heerste er grote verslagenheid en ongeloof bij Fedasil, en in het bijzonder bij de collega’s en bewoners van het opvangcentrum in Broechem (Ranst). De jonge bewoner Daniël (9), die samen met zijn moeder in het opvangcentrum van Broechem verbleef, werd na 2 dagen verdwijning levenloos teruggevonden op het terrein van het centrum, na een gewelddadige gijzeling.

Het assisenproces gaat van start tegen de twee vermoedelijke daders, destijds ook bewoners van het centrum. Fedasil wordt in dit proces als burgerlijke partij vertegenwoordigd door onze advocaten.

Impact op bewoners en collega’s

De komende zittingsdagen komen de verschillende getuigen aan het woord. Onder hen ook enkele collega’s en ex-collega’s van het opvangcentrum in Broechem.

Dit proces luidt opnieuw een moeilijke periode in, in de eerste plaats voor de moeder en familieleden van Daniel, maar ook voor de medewerkers, vrijwilligers en partners van het opvangcentrum. Zij waren destijds allen van dichtbij betrokken bij deze tragische gebeurtenis.

Tot op de dag van vandaag wordt de dood van Daniël jaarlijks herdacht in het centrum. De begeleiders en assistenten, die in moeilijke omstandigheden elke dag het beste van zichzelf geven om kwaliteitsvolle opvang en begeleiding te voorzien, blijven erg aangedaan door deze zaak. 

Fedasil wenst alle betrokkenen veel sterkte in deze moeilijke dagen.