Home

3 Projecten in de kijker

02/10/2019
Afgelopen jaar zijn wij gestart met enkele mooie projecten ter bevordering van de zelfredzaamheid en integratie van onze bewoners.

Kijk ik fiets!
Onder begeleiding van sportwerker Chiron Potié zijn we gestart met fietslessen. Eerst richtten we ons vooral op de vrouwen in het centrum, maar al snel merkten we dat de mannen hier ook baat bij hadden. Onze bewoners zijn vooral aangewezen op het openbaar vervoer, wat hen in hun vrijheid beperkt. Met de fiets kunnen ouders zelf hun kinderen naar school brengen, boodschappen doen, naar de voetbaltraining gaan. Het stelt hen in staat om een praatje te maken met andere ouders aan de schoolpoort, hun zinnen te verzetten. Dit alles komt de zelfredzaamheid en integratie ten goede. Langs deze weg willen we dan ook graag de mensen bedanken die ons reeds een fiets hebben geschonken!

Nederlandse les voor mama’s
Onze volwassen bewoners volgen Nederlandse les in het CVO in Ieper of Roeselare. Voor mama’s met kleine kinderen is dit moeilijk. Om hen ook de kans te bieden Nederlands te leren, kunnen wij rekenen op vrijwilligster Christine. Elke maandag geeft zij Nederlandse les aan onze jonge mama’s. Wie zich geroepen voelt om ook vrijwilliger te worden kan steeds meer info verkrijgen via info.poelkapelle@fedasil.be

Jobs in het centrum
Vier maand na het indienen van een asielaanvraag, kunnen asielzoekers werken. Tot die tijd kunnen ze binnen het centrum allerhande klusjes opknappen. Zo meldden enkele vrouwen zich deze zomer vrijwillig aan om de keuken een grondige poetsbeurt te geven. Tijdens de zomer hadden we ook 2 meisjes die voor onze kinderhoek instonden. Ze behaalden een diploma van animator en konden gans de zomer lang de kinderen entertainen!