Home

Poëziewandeling

26/01/2023
Samen met de Bibliotheek Kapellen, de dienst Toerisme en dienst Jeugd & Cultuur Kapellen selecteerden we 13 gedichten over migratie, hoop en vriendschap. Deze reeks gedichten kan je van 26 januari tot 15 april te voet ontdekken in Kapellen. We zijn heel fier om ook enkele gedichten van één van onze bewoners te mogen presenteren. Ze maken deze reeks helemaal compleet.

A. Abid, een niet-begeleide minderjarige bewoner, afkomstig uit Afghanistan schreef twee gedichten. Hij is 16 jaar en verblijft bijna 1 jaar in Kapellen. Zijn moedertaal is Pashai. Dat is een minder voorkomende taal in Afghanistan. De meest gesproken talen in Afghanistan zijn er Pashtu en Dari. Hij spreekt ook Engels en Nederlands. In Afghanistan schreef hij al graag gedichten en droeg deze voor in de klas. In het opvangcentrum is hij creatief en draagt hij soms gedichten voor aan de andere jongeren. Verder kan hij ook heel mooi zingen, kijkt hij graag Hindi films en natuurlijk speelt hij graag cricket, net zoals alle Afghaanse jongeren.

De poëziewandeling is heel toegankelijk en bestemd voor een divers publiek. Iedereen (jong & oud, mobiel & minder-mobiel) kan de wandeling in zijn eigen tijd en op zijn eigen tempo en ritme doen. De wandeling kan alleen of in groep gedaan worden. Het is de uitgelezen activiteit om in schoolverband, met de jeugdbeweging of sportvereniging te doen. Ook voor onze bewoners zullen we deze poëziewandeling organiseren. 
De combinatie van bewegen in de buitenlucht en de variatie in de verschillende gedichten zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. Wat is leuker dan slenteren door de groene gemeente van Kapellen en ontroerd worden door mooie gedichten?

De wandeling start aan de bibliotheek op het Dorpsplein. Daar kan je ook een infobrochure ophalen waarop alle locaties staan om de wandeling te doen. Of je kan alle info terugvinden op www.cckapellen.be/poeziewandeling

Veel wandelplezier!