Home

Opening tijdelijke opvangcentra in Deurne en Couvin

12/04/2019
Fedasil opent nog voor de zomer twee tijdelijke opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming, in Deurne en Couvin.

Doordat er meer personen in de opvang verblijven, is er sinds enige tijd een tekort aan beschikbare opvangplaatsen. Fedasil opent daarom in de komende weken tijdelijke opvangcentra in Deurne en Couvin. De opening van tijdelijke centra gebeurt altijd in overleg met de betrokken stadsdiensten.

De opening van deze twee tijdelijke opvangcentra is het gevolg van de beslissing van de federale Ministerraad van 15 februari 2019 om de opvangcapaciteit in België te verhogen, onder meer door 3.250 nieuwe opvangplaatsen te creëren. Eerder heeft Fedasil al tijdelijke opvangcentra geopend in Lommel, Moeskroen en Zaventem.

Opvangplaatsen

De opening van de tijdelijke centra in Deurne en Couvin wordt toevertrouwd aan een ervaren team van Fedasil-medewerkers. Het tijdelijke centrum in Deurne wordt opgestart onder leiding van werknemers uit het opvangcentrum van Kapellen, dat van Couvin onder de leiding van een team uit Florennes.

Het tijdelijke opvangcentrum van Deurne, met ruimte voor 120 personen, biedt gespecialiseerde plaatsen voor andersvaliden en minder mobiele personen met hun familie. Het centrum gaat open begin mei.

Het tijdelijke opvangcentrum van Couvin kan plaats bieden aan 200 personen en opent in juni.

Open opvangcentra

De tijdelijke opvangcentra in Deurne en Couvin zullen, zoals alle centra van Fedasil, open opvangcentra zijn waar verzoekers om internationale bescherming onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen  tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.