Home

In de kijker: vrijwilligster Maria

05/12/2018
Deze week viert Maria haar 80ste verjaardag. Ze is daarmee de oudste vrijwilligster van het opvangcentrum van Arendonk en dat werk doet ze nog steeds met hart en ziel!

Maria Vermeulen woont in Arendonk, en is moeder van 5 kinderen. Op 6 december wordt ze 80 jaar. Die dag blijft ze niet thuis om te vieren, maar komt ze gewoon naar het opvangcentrum om haar wekelijkse naaiatelier open te houden. De rest van haar agenda wordt steevast aangepast aan deze vaste activiteit.

Al 14 jaar lang is Maria actief als vrijwilligster in het opvangcentrum van Arendonk. Samen met Maria B. en Magda organiseert ze elke donderdagnamiddag een naaiatelier. Ze herstellen er kledij van de mensen die in het opvangcentrum verblijven. En dat gebeurt volgens een vaste taakverdeling: ‘Maria B. en ik doen het naaiwerk op de machine of de overlock. Magda neemt alle kledij aan en noteert wat er moet gebeuren. Ze maakt ook alles al los, zodat wij het gewoon nog maar moeten naaien’, zo legt Maria uit.

Ondertussen zijn de drie dames hechte vriendinnen geworden. ‘We nemen altijd een koekje of een versnapering mee en maken er een gezellige middag van. Naaien is mijn hobby, ik doe dit werk met hart en ziel.’ Maar ook buiten dit naaiatelier gaan de dames regelmatig samen op stap. ‘We zijn vrienden, we zorgen voor elkaar, we steunen elkaar waar nodig, ook privé.’

Interesse?

Ook interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur een mailtje naar info.arendonk@fedasil.be